Volejbalisté mistrovského Karlovarska vyhráli na úvod sezony Superpohár

Volejbalisté VK Karlovarsko při tréninku v karlovarské hale. Foto ZAPADOCESKYDENIKVolejbalisté VK Karlovarsko při tréninku v karlovarské hale. Foto ZAPADOCESKYDENIK

Snaha o obhajobu mistrovského titulu v extralize, účast v prestižní Lize mistrů i cíl uspět v Českém poháru. Takové jsou priority volejbalového celku VK Karlovarsko v nadcházející sezoně. Tým prošel během léta proměnou, takže se nedá dopředu odhadovat jeho výkonnost.

Reklama

 

Zásadní novinkou jsou odchody tří klíčových hráčů – špičkoví čeští reprezentanti Lukáš Vašina a Patrik Indra zamířili do zahraničí. Vašina přestoupil do Polska a Indra do Francie. Navíc v Karlových Varech skončil kanadský bojovník Wilson.

Prvním testem karlovarského celku byl tzv. Super pohár. Šlo o měření sil extraligového mistra s vítězem české pohárové soutěže. Karlovarsko jako držitel mistrovského titulu nastoupilo proti Jihostroji České Budějovice, jenž  triumfoval v domácím poháru. Karlovarsko vyhrálo 3:0 a získal první trofej v sezoně.

.„By to atraktivní start do podzimu, ale měl samozřejmě svá specifika. Někteří hráči na obou stranách, kteří ve svých tehdejších klubech vybojovali zmíněné úspěchy, už do Super poháru nezasáhli kvůli svým odchodům jinam,“ připomněl karlovarský trenér Jiří Novák, že oba soupeři nastoupili v pozměněných sestavách oproti minulé sezoně.

Tím, že dějištěm utkání Karlovarsko-České Budějovice byla sportovní hala ve Svitavách,neměl ani jeden z celků typické domácí prostředí.

„Hrálo se na neutrální půdě, což dávalo oběma soupeřům stejné šance. Očekával jsem zajímavý volejbal. Ceníme si zisku Superpoháru," podotkl Jiří Novák.

Jak se podaří nahradit Vašinu, Indru a Wilsona, to ukáží až další zápasy v  náročném programu Karlovarska. Uvědomuje si to i nový asistent karlovarského trenéra Martin Kop, který spolupracuje s hlavním koučem Jiřím Novákem i u české mužské reprezentace.

„Rád jsem přijal nabídku z karlovarského klubu, který je vysoce profesionální po všech stránkách, ať už jde o podmínky a zázemí v hale či hráčský kádr nebo i diváckou kulisu,“ svěřil se Martin Kop, jenž naposledy vedl z pozice hlavního trenéra celek Aero Odolena Voda.

„Vnímám fakt, že tým potřebuje nějaký čas na sehrání. Máme na soupisce několik cizinců i současných českých reprezentantů, ale  těžko předvídat, kdo bude lídrem sestavy. Zpočátku chceme stavět hlavně na kolektivním výkonu,“ uvažoval Kop.

Reklama
Přidejte se k nám na Facebooku!

Hodnocení

4 hvězdiček / Hodnoceno: 2x


Přidat/zobrazit komentáře

Komentáře